ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μείνετε στο κέντρο της Αθήνας και γνωρίστε από κοντά τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. Το Acropolis Stay βρίσκεται στην καρδιά του
ιστορικού κέντρου της Αθήνας, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε πολλά και διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μπαίνοντας στον αρχαιολογικό χώρο αντικρίζουμε το συγκρότημα των Προπυλαίων. Μπροστά από τη δεξιά πτέρυγα βρίσκεται ο μικρός ναός της Αθηνάς Νίκης. Τα βλέμματα όλων τραβά ο Παρθενώνας, ναός φτιαγμένος σχεδόν εξολοκλήρου από πεντελικό μάρμαρο, αφιερωμένος στην Αθηνά Παρθένο, στο εσωτερικό του βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμά της.

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ - ΠΝΥΚΑ

Από τη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Αποστόλου Παύλου ξεκινά μονοπάτι προς τους λόφους του Φιλοπάππου & της Πνύκας. Στη διαδρομή συναντάμε το μεταβυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, καθώς & ίχνη του αρχαίου τείχους της Αθήνας. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το ταφικό μνημείο του Ιουλίου Αντιόχου Φιλοπάππου.

ΝΟΤΙΑ ΚΛΙΤΥΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

Στη νότια πλαγιά της Ακρόπολης βρίσκεται ο δεύτερος οργανωμένος αρχαιολογικός της χώρος. Μην τον προσπεράσετε, καθώς εδώ υπάρχει το Θέατρο του Διονύσου, το σημαντικότερο και αρχαιότερο της πόλης. Στον ίδιο χώρο συναντάμε και το χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου αλλά και τη Στοά του Ευμένους με τις αλλεπάλληλες καμάρες από πωρόλιθο.

ΠΛΑΚΑ

Η παλιότερη συνοικία της σημερινής Αθήνας, με τα νεοκλασικά σπίτια και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της είναι και από τις πιο τουριστικές, εξαιτίας της γειτνίασής της με την Ακρόπολη. Η κεντρική οδός Αδριανού και οι γύρω δρόμοι και πεζόδρομοι είναι γεμάτοι από μαγαζιά με τουριστικά είδη, καφετέριες, παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια.

ΗΡΩΔΕΙΟ

Από την επίσκεψη στην Ακρόπολη δεν μπορεί να λείπει το Ηρώδειο, το περίφημο ρωμαϊκό ωδείο (160 μ.Χ.) που φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει σχήμα ημικυκλίου, επιβλητική πρόσοψη ύψους 28 μέτρων και χωρητικότητα 5-6 χιλιάδων θεατών. Επίσης, διαθέτει εξαιρετική ακουστική.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του κέντρου της πόλης & αγαπημένος τόπος περιπάτου των Αθηναίων. Ο άλλοτε Βασιλικός Κήπος σχεδιάστηκε από την ίδια τη βασίλισσα Αμαλία & διαθέτει πανύψηλα αιωνόβια δέντρα, πυκνούς θάμνους και αναρριχητικά φυτά, παιδική χαρά, μικρό ζωολογικό κήπο, τεχνητή λίμνη, παιδική βιβλιοθήκη & Βοτανολογικό Μουσείο.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ

Η πεζοδρομημένη πλέον Διονυσίου Αρεοπαγίτου αποτελεί μια από τις πιο όμορφες διαδρομές για περίπατο, με θέα τον Παρθενώνα από τη μία μεριά & τα υπέροχα αρχοντικά από την άλλη. Εδώ βρίσκεται & το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που έχει επίσης ενδιαφέρον, καθώς διαθέτει σε όλα τα επίπεδά του εκμαγεία από το γλυπτικό διάκοσμο του Παρθενώνα.

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ

Ένα από τα επιβλητικότερα μνημεία της πόλης, το Παναθηναϊκό Στάδιο απέναντι από τον κήπο του Ζαππείου, γνωστό & ως «Καλλιμάρμαρο», καθώς είναι κατασκευασμένο από πεντελικό μάρμαρο. Εδώ φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896, κατά την αναβίωση του θεσμού. Σήμερα αποτελεί το σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου.

ACROPOLIS STAY APARTMENTS

Μόλις λίγα βήματα από την Ακρόπολη και την Πλάκα, κοντά στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Βουλή (αλλαγή φρουράς), Προεδρικό Μέγαρο, Ναός του Ολυμπίου Διός, Αστεροσκοπείο, Μητρόπολη, Περιοχή του Ψυρρή, Πλάκα, Αρχαία & Ρωμαϊκή Αγορά, Τις πύλες / βιβλιοθήκη του Αδριανού, Κεραμεικός.

ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μουσείο Μπενάκη, Εθνικό Ιστορικό, Αρχαιολογικό, Κυκλαδικής Τέχνης, Βυζαντινό, η Εθνική έκθεση τέχνης, Ελληνικής Παραδοσιακής τέχνης, Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.

ΘΕΑΤΡΑ

Δόρα Στράτου, Θέατρο Φιλοπάππου (το καλοκαίρι), Αίθουσα-Μέγαρο Συναυλιών, Εθνική Όπερα, Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, Εθνικό Θέατρο,

ΑΓΟΡΕΣ

Αρχαία Αγορά, Ιστορ. Ενδιαφ., Θησείο (Στοά Αττάλου) Ιστορ. Ενδιαφ.,, Μοναστηράκι, Ερμού, Κολωνάκι.

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

TOP