Μεταφορές από το Αεροδρόμιο:

Με το Μετρό: Πάρτε την Γραμμή 3 (μπλε γραμμή) από το Αεροδρόμιο και αποβιβαστείτε στον σταθμό του μετρό Σύνταγμα. Έπειτα πάρτε τη Γραμμή 2 (κόκκινη γραμμή) και κατεβείτε στη στάση "Ακρόπολη".   Η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Το εισιτήριο κοστίζει 10 Ευρώ/άτομο.

Το Μετρό λειτουργεί καθημερινά από τις 6.30 π.μ. έως τις 23.30 μ.μ. (από το αεροδρόμιο στο Σύνταγμα) και από τις 5.38 π.μ. έως τις 23.04μ.μ. από το Σύνταγμα στο αεροδρόμιο. Να ελέγχετε πάντα τα δρομολόγια στο www.stasy.gr, σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στα χρονοδιαγράμματα.

Με το Λεωφορείο: (ειδικά όταν δεν λειτουργεί το Μετρό) Θα πάρετε το Λεωφορείο Χ95 από το αεροδρόμιο και θα αποβιβαστείτε στην Πλατεία Συντάγματος. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο Σύνταγμα διαρκεί περίπου 1 ώρα, ενώ υπάρχει λεωφορείο κάθε 20 λεπτά, 24 ώρες. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 Ευρώ/άτομο.

Με ταξί: Υπάρχουν πολλά ταξί έξω από το αεροδρόμιο, όποια κι αν είναι η ώρα άφιξής σας. Θα πληρώσετε περίπου 40 Ευρώ κατά τη διάρκεια της ημέρας και περίπου 55 κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Προγραμματισμένες μεταφορές έχουν πάντα μεγαλύτερο κόστος.

Μεταφορές από το λιμάνι του Πειραιά:

Με μετρό: Η αφετηρία του ηλεκτρικού σταθμού είναι ακριβώς απέναντι και λειτουργεί έως τα μεσάνυχτα. Πάρτε την Γραμμή 1 (πράσινη γραμμή) και αποβιβαστείτε στον σταθμό Ομόνοια.  Έπειτα πάρτε τη Γραμμή 2 (κόκκινη γραμμή) και κατεβείτε στη στάση "Ακρόπολη". Η διαδρομή διαρκεί περίπου μισή ώρα, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 1.20 Ευρώ το άτομο. Μπορείτε να ελέγξετε τα δρομολόγια στο www.stasy.gr.

Με ταξί: Ένα ταξί θα κοστίζει περίπου 25 ευρώ κατά τη διάρκεια της ημέρας και περίπου 35 τη νύχτα. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Οι προγραμματισμένες μεταφορές είναι πάντα πιο ακριβές.

Προσοχή: Μην ξεχνάτε να επικυρώνετε το εισιτήριό σας όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Χρήσιμες Αποστάσεις:

Ναός του Ολυμπίου Διός 1,2χλμ
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 600 μ.
Ακρόπολη και Παρθενώνας 500 μ.
Μουσείο Ακρόπολης 300 μ.
Πλάκα 1,2 χλμ
Μοναστηράκι 1 χλμ
Εθνικός Κήπος 1,6 χλμ
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 2,5 χλμ
Πλατεία Συντάγματος 1,9 χλμ
Παναθηναϊκό Στάδιο 2 χλμ
Αρχαία Αγορά (Αγορά) 1 χλμ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 2.7 χλμ
Μουσείο Μπενάκη 2,5 χλμ
Εθνική Πινακοθήκη 3.2 χλμ
Λυκαβηττός 3.6 χλμ

TOP